Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان ها، آرش صالحی: بر کسی پوشیده نیست که نتیجه فعالیت های آموزشی و پرورشی هر کشور در فراهم آوردن زندگی بهتر برای فردای بهتر نسل جوان است.

این امر با توجه به انقلاب علمی و فنآوری های نوین در نسل جدید هوشیار و پرجنب و جوش خود نمایی می کند. در عصر انفجار اطلاعات و تحولات شگرف زندگی و ارتباطات، شاخص های توسعه و تسلط بر آن، مسئولیت ما را در این زمینه بیش از پیش عیان می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۸ سال از ابلاغ طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش می گذرد،  سندی که با مطرح کردن شش ساحت دینی، اقتصادی، اجتماعی، زیستی، هنری و علمی تربیت انسانی چند بعدی با دیدی جامع الاطراف را پیگیری می کند. با این حال هنوز راه درازی برای اجرای این سند در استان قزوین داریم که در این زمینه باید امکانات سخت افزاری و نرم افزاری را توامان پیش برد.

افزایش ۲ درصدی دانش آموزان استان

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امسال ۲۵۱ هزار و ۵۰۰ نفر دانش آموز در ۲ هزار و ۴۰۵ واحد آموزشی استان آغاز ماه مهر و بازگشایی مدارس را جشن می گیرند و در پایه اول ابتدایی ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز، در ورودی متوسطه اول ۱۹ هزار و در ورودی متوسطه دوم هم حدود ۱۶ هزار دانش آموز ثبت نام شده است.

خیراله رحمانی با اشاره به رشد ۲ درصدی تعداد دانش آموزان قزوینی نسبت به سال گذشته، افزود: خط قرمز ما در استان پوشش تحصیلی است و مشغول برنامه ریزی هستیم که حتی یک کودک هم استانی هم از تحصیل جا نماند، البته در پوشش تحصیلی از میانگین کشوری بالاتریم و جزو ۳ استان برتر کشور محسوب می شویم.  

آماده سازی مدارس در قالب طرح مهر

رحمانی تجهیز مدارس کم برخوردار با وسایل آموزشی جدید را از اقدامات طرح مهر امسال بیان کرد و افزود: در قالب کاروان تجهیزات آموزشی، امکانات آموزشی و کمک آموزشی را به مدارس حاشیه شهر اضافه کردیم و قصد داریم در این زمینه کارهای بیشتری انجام دهیم تا به عدالت آموزشی لازم برسیم.

تربیت انسان تمام ساحتی هدف است

مدیرکل آموزش و پرورش استان، شعار اصلی سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ استان قزوین را «مهر حسینی و نشاط معنوی» عنوان کرد و گفت: با انتخاب این شعار قصد داریم فرزندان حسینی را با فرهنگ عاشورایی تربیت کنیم تا فردای جامعه را تضمین کنند.

رحمانی، محور بعدی شعار امسال را مدرسه محوری و تحول بنیادین دانست و افزود: مدرسه مبدا و مرکز تحول است و فردای جامعه ما باید در آینه امروز مدرسه نمایان شود. با توجه به هدف سند تحول بنیادین که تربیت دانش آموز تمام ساحتی است، معتقدیم که مدرسه کانون رسیدن به این نوع از تربیت است.

وی تربیت تمام ساحتی را محور سوم شعار امسال دانست و ادامه داد: تعلیم و تربیت دانش آموز در ۶ بعد اخلاقی، اعتقادی و عبادی، اجتماعی و سیاسی، اقتصادی و حرفه ای، بدنی و زیستی، زیبایی شناختی و هنری، علمی و فناورانه بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هدف اصلی ما از طرح این بخش از شعار سال است.

رحمانی، هویت ایرانی و اسلامی را بخش بعدی شعار سال بیان کرد و افزود: بر مبنای سند تحول بنیادین ماموریت داریم دانش آموزانمان را بر اساس تمدن اسلامی و ایرانی تربیت کنیم و از آنجایی که در آبان ماه میزبان همایش ملی هویت کودکان ایرانی و اسلامی هستیم، خواستیم تربیت تمام ساحتی را با هویت اسلامی و ایرانی پیوند دهیم.

تربیت انسان تک ساحتی دلیل مشکلات امروز است

این مدیر ارشد آموزشی استان، یکی از دلایل ایجاد و افزایش مشکلات اجتماعی و اقتصادی امروز را بی توجهی به همه ابعاد تربیتی و تربیت دانش آموزان تک ساحتی دانست و گفت: امروز اگر به دنبال آینده بهتر هستیم و می خواهیم ناهنجاری های جامعه را اصلاح کنیم، راهی جز این نداریم که انسان تمام ساحتی تربیت کنیم. انسانی که روح و روانش، فکر و ذهنش و باورهای مذهبی اش بتواند او را در مسیر درست زندگی هدایت کند.

رحمانی با تاکید بر لزوم رشد امکانات فیزیکی مدارس برای رسیدن به چنین تربیتی، ادامه داد: تربیت انسان تمام ساحتی مقدور نیست، مگر اینکه فضای آموزشی تمام ساحتی داشته باشیم. یعنی مدرسه به معلمان ما این اجازه را دهد که در هر ۶ عرصه تربیتی برنامه هایی را طرح ریزی و اجرا کنند.

لزوم ایجاد ارتباط نزدیک با دانش آموزان

یک کارشناس آموزشی هم با بیان اینکه بسیاری از مشکلات تربیتی دانش آموزان ما نتیجه فاصله بین معلم و محصل است، به خبرنگار مهر گفت: اعتماد دانش‌آموز به آموزگار باعث می‌شود تا دانش‌آموز آزادانه مسائلش را با آموزگار در میان گذاشته و از او کمک بخواهد. برای آن که بتوانیم دانش‌آموزان و مشکلات آنها را شناخته و یاریشان کنیم، دقایق پایانی کلاس را هر بار به گفتگو با یک یا چند نفر از دانش‌آموزان اختصاص دهیم تا از علایق، خواسته‌ها و مشکلات آنها آگاه شویم.

افشین بهرامی افزود: در سایه این شناخت و آگاهی، برقراری ارتباط آسان‌تر و رفع مشکلات سهل‌تر خواهد شد. از سوی دیگر، ارتباط منطقی و صمیمی دانش‌آموز و آموزگار، احساس آرامش را بر کلاس درس حاکم می‌کند و این احساس خوشایند فرایند آموزش فراگیری را به حرکتی دلچسب و تأثیرگذار تبدیل می کند.

مشکلات رفتاری دانش آموزان را جدی بگیریم

این کارشناس بروز رفتارهای نابه‌جا را ناشی از آشفتگی های درونی دانش آموزان دانست و گفت: دقت در رفتار تک‌تک دانش‌آموزان اعم از شیطنت‌های نابه‌جا، ترس در رفتار و حرکات، غیبت‌های بی‌دلیل و زیاد، نداشتن تمرکز در کلاس درس، افت درسی، بی‌علاقگی به حضور در فعالیت‌های جمعی اعم از فعالیت‌های درسی و غیر درسی همه نشان دهنده آشفتگی ذهنی‌ دانش‌آموز است.

بهرامی با بیان اینکه بروز این رفتارها گاه برای جلب توجه آموزگار، دانش‌آموز دیگر و یا حتی والدین است، اضافه کرد: البته در مواردی هم انجام این کارها شیوه‌ای برای منحرف کردن تمرکز آموزگار و اولیای مدرسه و والدین از ناکامی‌ها و ناتوانایی‌های آموزشی و رفتاری اوست.

وی ادامه داد: به همین جهت ضروری است آموزگار به دقت رفتارهای دانش‌آموزان را زیر نظر گرفته و به سرعت تغییرات را شناسایی کرده و در صدد رفع آنها برآید.

با این همه یکی از مسائلی که باید در چارچوب اجرای سند تحول بنیادین به آن توجه شود، تربیت دانش آموزانی با نگاه انتقادی و توانایی مباحثه منطقی است تا بتوانیم از بروز مناقشات اجتماعی و سیاسی در آینده جلوگیری کنیم.

بی شک اگر این شکل از تربیت در بین دانش آموزان مغفول واقع شود، باز هم باید شاهد سکانداری افرادی ظاهرفریب و خودرأی در مسئولیت های مهم استان و کشور باشیم که بدون شک نتیجه تربیتی است که ریا را بر صدق ارجح می داند.

کد خبر 4726017

منبع: مهر

کلیدواژه: بازگشایی مدارس اداره کل آموزش و پرورش قزوین هفته دفاع مقدس قزوین اربعین حسینی شهرکرد بوشهر شیراز اربعین 98 خطبه های نماز جمعه گرگان بیرجند سانحه تصادف ایلام استانداری سمنان دفاع مقدس جنگ تحمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: توجه به سند تحول بنیادین در ساحت‌های تربیتی دانش‌آموزان پر اهمیت است، به همین منظور آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین در کف مدرسه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، رسول شیدایی امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران توجه به برنامه‌های پرورشی را از اولویت‌های آموزش و پرورش دانست و اظهار کرد: اگر فرآیند تربیت درست انجام شود، آموزش هم خود به خود به صورت مطلوب انجام خواهد شد.

وی افزود: ایران قوی، نیازمند مدرسه قوی است و مدرسه قوی نیاز به معلم قوی دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: توجه به سند تحول بنیادین در ساحت‌های تربیتی دانش‌آموزان پر اهمیت است؛، به همین منظور آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین در کف مدرسه است.

شیدایی اضافه کرد: با توجه به شعار امسال، از برنامه‌های مهم آموزش و پرورش مهارت‌آموزی دانش آموزان خواهد بود و هر سال ۳۰۰ ساعت آموزش مهارت‌های زندگی و مهارت‌های فنی در برنامه‌های مدرسه گنجانده شده است.

وی با بیان اینکه توجه به برنامه‌های آموزش و پرورش به حوزه قرآن، عترت و نماز نیز از اولویت‌ها است، گفت: با توجه به اینکه تفاوت‌های تربیتی میان خانواده‌ها و دستگاه تعلیم و تربیت نیاز به بازسازی دارد؛ بنابراین اثرات شرکت در اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت می‌تواند در آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان اثر بالایی داشته باشد.

کد خبر 751780

دیگر خبرها

  • ماجرای خفگی دانش آموز ۷ ساله و نجات جان او توسط معلمش
  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • رقابت ۲۸۰ دانش آموز کردستانی در مسابقات دادرس هلال‌احمر
  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد